Schimbări Subtile în Societate

Societatea în care trăim culege roadele unui sistem de gândire care a început într-o formă subtilă de circa 300 de ani. Azi societatea numește bun ceea ce înainte era considerat păcat, și condamnă ceea ce anterior considera virtute (Romani 1:32). Articolul prezent va explora pașii pe care societatea i-a parcurs în a ajunge în această stare. Scopul este ca cititorul să recunoască forma în care societatea îi influențează gândirea și să ia măsuri pentru a gândi biblic.

 Un pas în schimbarea subtilă a societății este o redefinire a normelor. Odată ce au reușit să nege Biblia, conceptual moralității devine foarte fluid. Acolo unde canonul moralității nu se mai aplică, fiecare face ce crede că este bine (Judecători 2:10-13). Rezultatul unei trăirii după morala proprie este imoralitate sau chiar amoralitate. Adulterul, nu numai că este acceptat, ci este chiar lăudat. Căsătoria este desconsiderată, copiii sunt socotiți drept povară și omorâți în pântecul maicii lor, și, unde s-a stabilit o familie, divorțul amenință vertiginos. Până acolo a ajuns această schimbare subtilă că la ora actuală multe guverne și chiar biserici, greșit numite așa, legiferează practica homosexualității și o promovează în școli încă din clasele elementare.

 În comunitatea creștină românească, majoritatea oamenilor fac o afirmație adevărată că Biblia este standardul pentru doctrină și trăirea după voia și legea lui Dumnezeu (2 Timotei 3:16). Afirmațiile, însă, fără fapte, nu au substanță. Dacă vrem ca practica noastră să fie neîntinată față de lume, noi, creștinii care trăim în lumea modernă, va trebui să practicăm viața trăită în sfințenie în viața privată, viața familială, viața profesională, viața socială, viața recreațională. 

 Nu e târziu nici acum. Nu ai vrea să-ți ceri iertate pentru viața trăită în păcat și neorânduială (1 Ioan 1:9) și apoi să începi să lași Cuvântul lui Dumnezeu să-ți spună ce este sfânt și ce este păcătos? Făcând așa, mintea și practica vieții tale vor începe să fie transformate dinăuntru, iar apoi vei gusta rodul binecuvântat al trăirii lângă Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, și Dumnezeu Duhul Sfânt.

 Leonard Semenea