Schimbări Subtile în Societate – (2)

1 Timotei 4:1-2

După cum se poate vedea prin decizia luată de Curtea Supremă a Statelor Unite pe data de 26, Iunie 2015, în care 5 din cei 9 membrii a Curții Supreme au decis că toate cele 50 de state din SUA trebuie să permită celor de acelasi gen (bărbat-bărbat și femeie-femeie) să primească acte de cununie ca și celor de gen opus bărbat-femeie), societatea în care trăim a pornit foarte rapid pe drumul care poate duce la limitarea drepturilor credincoșilor în SUA.

Așa cum s-a menționat în primele două articole, societatea în care trăim s-a schimbat foarte mult. În primele două articole am explorat pașii pe care societatea noastră deja le-a parcurs. Acești pasi sunt (1) atac asupra adevărului Scripturii, (2) Redefinire moralității și a normelor sociale. În articolele viitoare vom explora alte trei aspecte care au loc și vom vedea, de fapt, că societatea în care trăim a devenit o societate păgână. Aceste trei aspecte sunt (3) Promovarea toleranței, (4) Intoleranța, iar apoi (5) ridiculizarea și persecuția celor care nu se lasă transformați de sistemul societății.

Întrebarea actuală pentru noi ar trebui să fie: ce vrea Dumnezeu să facem noi în societatea în care trăim? Este clar că noi nu suntem din lume (Ioan 17:14). Tot atât de clar este că de-și nu suntem din lume, Mântuitorul Isus Christos ne-a lăsat în lumea aceasta. El nu ne i-a din lumea în care Ne-a pus. (Ioan 17:15). Dacă trăim în lumea aceasta păgână, este clar că Dumnezeu vrea ca prin noi să influențeze lumea în care trăim (Matei 5:13-16). De-și aceasta se face de la amvonul adunării și evanghelizare personală, metodele acestea nu sunt singurele.

Dumnezeu și azi cheamă pe toți copiii Lui să lucreze în meseriile în care se află (construcții, medicină, nursing, long term care, întreținerea proprietății, inginerie, contabilitate, avocatură, profesori, muzică, și multe alte meserii) “ca pentru Domnul”fiind convinși că lucru lor este pentru Dumnezeu. Totodată, credincioșii Domnului vor trebui să rămână deschiși pentru pregătire academică pentru ca să poată participa în mijlocul sistemului secular și astfel să aducă o mărturie și o gândire Divină în sferele de influentă ale societății.  

E recomandat să recitim despre participarea lui Iosif, Daniel și Neemia în societățile idolatre și păgâne și să vedem cum Dumnezeu, prin ei, a adus mult bine societății și Dumnezeu a primit toată Gloria. (va urma)

 Leonard Semenea